شناسه خبر: 509509

چهارشنبه 27 فروردین 1404 14:33

تبعات حذف ارز نیمایی بر صنعت کفش؛ چالش‌ها و فرصت‌های جدید برای تولیدکنندگان خُرد

به گزارش خبر پایگاه اطلاع رسانی سپهر، در شرایطی که صنایع مختلف طی سال‌های اخیر با مشکلات مختلف مواجه هستند با حذف ارز نیمایی توسط دولت، به نظر می‌رسد وضعیت صنایع پیچیده تر از قبل شود و گرانی‌ها بیش از گذشته تولید را تحت تاثیر قرار دهد.

امیر مهاجر تولیدکننده انواع زیره و چرم طبیعی معتقد است: پتانسیل اینکه کار بهتر و بیشتری در بازار انجام شود وجود دارد اما مشکلی که هست عدم ثبات پولی است که می‌بینیم بسیار لطمه زده است و به اصطلاح تورم بیداد می‌کند. به طوری که در حال حاضر کلیه کالاهای اساسی صنعت از جمله چرم به شدت افزایش قیمت داشته و برای صنعتگران تهیه مواد اولیه بسیار مشکل شده است.

جمع شدن تولیدکنندگان خُرد از تبعات منفی حذف ارز نیمایی است

وی در خصوص پیامدهای حذف ارز نیمایی گفت: قطعا روی قیمت همه کالاها اثر می‌گذارد و متاسفانه موجب می‌شود تولیدکنندگان خُرد جمع شوند، به ویژه اینکه در صنعت کفش تولید کنندگان کوچک و خُرده پا بسیار زیاد هستند که بخش قابل توجهی از صنعت را تشکیل می‌دهند و قاعدتا توان ایستادگی در برابر حملاتی که از نظر اقتصادی به کلیه تولیدکنندگان صورت می‌گیرد را ندارند.

مهاجر ادامه داد: به نظر بنده با هم یکی شدن این تولید کنندگان کوچک، اولین گامی است که می‌توانند انجام دهند تا از این طریق تا حدودی قدرت خود را در مجموعه‌ای که تشکیل می‌دهند افزایش دهند که بتوانند ایستادگی کنند. اما در ادامه حمایت نظام دولتی برای بقای این تولیدکنندگان بسیار اهمیت دارد هرچند به تجربه آموخته‌ایم که در سیستم دولتی شعار زیاد است و عمل کم.

وی تاکید کرد: در حقیقت سیاست هایی که دولت اتخاذ می‌کند می‌تواند در تاب آوری صنعت بسیار تعیین کننده باشد اما اینکه تصمیم گیرندگان در وزارت صمت و دیگر ارگان‌ها چقدر اراده داشته باشند و مصمم باشند که به صنعت کمک کنند خود جای بحث دارد. در شرایطی که بنده معتقدم دولت باید برای صنعتگران فرش قرمز پهن کند چون هر یک نفر که بیکار شود برای دولت تبعات بسیاری دارد و صنعتگری که در چنین شرایطی شغل ایجاد کرده به نوعی بار را از روی دوش دولت بر می دارد و در عوض انتظار دارد دولت باری رو دوش آنها نگذارد اما متاسفانه اینگونه نیست. به طوری که بر فرض در بحث مالیات، شاهد هستیم که بخش دولتی برخوردی با تولیدکنندگان می‌کند که با هیچ سیستم منطقی جور در نمی‌آید!

استفاده از نوآوری‌های دیگر کشورها ضروری است

این فعال صنعت در خصوص میزان رشد و توسعه صنعت زیره‌سازی ایران نیز گفت: همانطور که می‌دانید بنده نماینده شرکت زیلان هستم و شرکت زیلان ۲۵ سال پیش در شرایطی فعالیت خود را در ایران آغاز کرد که صنعت زیره کفش ایران بسیار عقب بود و یک فاصله بسیار معناداری با ترکیه داشتیم. به طوری که از نظر تکنولوژی، دانش، مُد، نوآوری، سیستم فینیش و به طور کلی در همه بخش های تولید زیره بسیار عقب بودیم اما امروز ما چندان فاصله ای نداریم و تولید کنندگان زیره امروز کارهای با کیفیت و خوبی همراه با نوآوری و به روز بودن تولید می‌کنند به نحوی که شانه به شانه تولید کنندگان ترکیه در حرکت هستیم.

وی افزود: واقعیت این است که رفت و آمد تولید کنندگان به خارج از ایران باعث می‌شود نگاه‌ها متفاوت شود و تولیدات جدید دنیا را رصد کنند. از سوی دیگر بنده عقیده دارم باید همواره در این اندیشه باشیم که نیاز است بسیاری از اصول و علوم را فرا بگیریم و حتما بایستی از نوآوری‌های دیگر کشورها حتی اگر به صورت کپی برداری باشد بهره بگیریم.

حضور شرکت مهاجر با محصولات جدید در کلیه نمایشگاه‌ها

مدیر شرکت مهاجر در پاسخ به این سوال که برای نمایشگاه ابزارآلات که سال آینده برگزار خواهد شد، چه برنامه‌ای دارید، گفت: یکی از فلسفه های نمایشگاه این است که وقتی منِ غرفه‌دار حضور می‌یابم کالاهای جدیدی ارائه کنم که مشتریان نوآوری از ما ببینند و لذا ما در کلیه نمایشگاه هایی که حضور داریم در کنار محصولات قبلی نمونه‌های جدیدی ارائه می‌دهیم که برای مشتری جاذبه داشته باشد و در نمایشگاه پیش رو نیز قطعا با محصولات جدیدی پذیرای کلیه صنعتگران خواهیم بود.

وی در پایان در خصوص آنچه می‌توان برای این صنعت متصور شد نیز گفت: با توجه به شرایط اقتصادی که داریم پیش بینی کردن بسیار مشکل است اما امیدوار هستیم خوب باشد، بنده معتقدم هر تولید کننده‌ای در هر حوزه‌ای که هست اگر فعالیت کند و کار خوب ارائه بدهد قطعا بازار خواهد داشت؛ یعنی تولید کالای خوب و به‌روز قطعا باعث می شود بتوانیم بازار خوبی داشته باشیم.